Houtkleurig dressoir in woonkamer

Klantreferentie | Fam. Matzinger in Heemstede

Twee houtkleurige kasten

De familie Matzinger verhuisde van een ruime woning naar een mooi appartement in Heemstede. Daar ontstond de behoefte aan opbergmogelijkheden in zowel de slaapkamer, woonkamer als de nis bij de badkamer. In de woonkamer kozen we voor een houtkleurig dressoir en tv-meubel. In de slaapkamer en nis bij de badkamer kwamen twee kledingkasten.

 

Houtkleurig tv meubel

Het houtkleurig tv meubel bestaat uit drie even brede vakken. Het linker- en rechtervak zijn identiek. Beide vakken zijn uitgevoerd met één in hoogte verstelbare legplank. Deze vakken worden afgesloten met twee houtkleurige deuren die aan de boven- en onderzijde 2 cm voorbij het interieur steken. Het middelste vak is voorzien van twee ondiepere lades, waardoor het mogelijk is en blijft om elektronische apparatuur achter de lades in het stopcontact te steken. Hierboven kwam een open vak.

Het interieur van de kast is uitgevoerd in antraciet. De deuren en ladefronten zijn uitgevoerd in houtkleurig ‘Madison Walnut’ en zijn greeploos. De onderste lade steekt onderaan 2 cm voorbij het kastinterieur en de bovenste lade steekt aan de bovenkant 2 cm voorbij het verbindingsbord, waardoor de lades zonder greep toch eenvoudig te openen zijn. Bovenop het interieur is een 8 millimeter dikke blanke float-glasplaat met platpoly randbewerking geplaatst. Het meubel is zonder achterwanden uitgevoerd en is bevestigd aan de wand.

 

Houtkleurig dressoir

Al snel bleek dat er in de woonkamer te weinig bergruimte aanwezig was, waardoor een houtkleurig dressoir gewenst was. Deze maakten we in dezelfde stijl als het houtkleurig tv meubel. Het dressoir uit vijf even brede vakken. De drie middelste vakken worden ieder afgesloten met twee houtkleurige draaideuren. De twee buitenste vakken bleven open voor boeken of andere mooie items. Ieder vak met deuren is uitgevoerd met twee legplanken. De twee open vakken zijn ieder uitgevoerd met één glazen legplank, bestaande uit een 8 mm dikke blanke float-glasplaat met platpoly randbewerking.

De deuren zijn uitgevoerd in houtkleurig ‘Madison Walnut’ en geleverd zonder greep. De deuren steken aan de onder- en bovenzijde 2 cm voorbij het achterliggende kastinterieur, waardoor deze ook zonder greep gemakkelijk te openen zijn. Het interieur van de kast is uitgevoerd in de kleur antraciet.

Het dressoir is zonder achterwanden uitgevoerd en bevestigd aan de wand. Bovenop het interieur kwam een 8 mm dikke blanke floatglasplaat met platpoly randbewerking geplaatst.

 

Garderobekast slaapkamer

Naast het houtkleurig dressoir en houtkleurig tv meubel was er de wens voor een kledingkast in de slaapkamer. Deze kast bestaat uit twee even brede vakken. In het linkervak is kwam zowel onderin als bovenin een hangstang voor korte hangkleding. Daartussen kwam een vaste legplank. De bovenste hangstang is voorzien van een garderobelift, waardoor de hangstang goed bereikbaar is.

Het rechtervak heeft onderin de kast een hangstang voor lange hangkleding. Hierboven zijn drie vaste legplanken te vinden. De kast heeft boven en onderin een plint van elf centimeter hoogte en wordt links en rechts omsloten met een 19 mm dik paneel als omlijsting. Het interieur van de kast is uitgevoerd in IP20-wit structuur met een volledig witte kantenband en is voorzien van achterwanden. De deuren, plinten en panelen links en rechts van de kast zijn uitgevoerd in IP20-wit glad. De deuren kregen een 24 cm hoge reling-greep.

 

Garderobekast in nis bij badkamer

In de nis bij de badkamer kwam een kledingkast, die veel gelijkenis toont me de andere kledingkast. Ook deze kast bestaat uit twee even brede vakken. Het linkervak kreeg eveneens twee hangstangen boven elkaar, gescheiden door een legplank. De bovenste  hangstang is goed bereikbaar doordat het een garderobelift kreeg. Het rechtervak heeft onderin een hangstang voor korte hangkleding. Daarboven zijn drie vaste legplanken te vinden.

De kast heeft boven en onderin een plint van 11 centimeter hoogte en wordt links en rechts omsloten met een 19 mm dik paneel als omlijsting. Het interieur van de kast is uitgevoerd in IP20-wit structuur met een volledig witte kantenband en is voorzien van achterwanden. De deuren zijn uitgevoerd in IP20-wit glad en zijn voorzien van een 24 cm hoge relinggreep.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende maatwerkkasten die wij kunnen leveren:

Noteborn

Wij werken uitsluitend met materialen en onderdelen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe interieur. Deze kasten in Zaandam zijn gemaakt van het Noteborn-kastensysteem.