Nis voorzien van inbouwkasten

Klantreferentie | Fam. Van der Laan in Haarlem

Inbouwkasten in nis

Bij de familie Van der Laan in Haarlem is tijdens de verbouwing aan de zolderetage een nis in de slaapkamer gerealiseerd. Aan de andere kant van de wand op de overloop kwam ook een nis. Na afronding van de verbouwing zocht de familie naar een oplossing voor het opbergen van kleding en grotere spullen. Hiervoor bedachten wij een kledingkast in de nis in de slaapkamer. Op de overloop kwam in de nis een schuifdeurkast.

 

Garderobekast in nis slaapkamer

In de kinderslaapkamer was een nis gemaakt met onderaan een verhoging. Daarbinnen was ruimte voor een inbouwkast. De familie Van der Laan wilde de kinderkleding graag liggend en hangend kwijt. Echter, de nis bood te weinig diepte voor hangende kleding. Daarom bedachten we een slimme oplossing waarbij de kleding naar voren opgehangen wordt, waarbij ze de hangstang naar voren kunnen uitschuiven.

De kledingkast bestaat uit drie even brede vakken. Het linker- en middelste vak zijn identiek ingedeeld. Onderin is de uittrekbare garderobestang te vinden, bestemd voor korte hangkleding die in de diepte van de kast gehangen kan worden. Boven de garderobestangen zijn drie in hoogte verstelbare legplanken te vinden. Het rechtervak kreeg onderin drie lades. Boven deze lades kwam nog een uittrekbare garderobestang voor korte hangkleding. Hierboven kwam een in hoogte verstelbare legplank.

Ieder vak is uitgevoerd met een achterwand en wordt afgesloten met twee draaideuren, voorzien van het soft-close systeem en een greep van bruin leder. Ook de lades zijn uitgevoerd met deze greep en voorzien van het soft-close systeem. Iedere linkerdeur heeft met een slaglijst, waarmee de ruimte tussen de deuren wordt afgesloten. De gehele kast is uitgevoerd in 19 millimeter Noteborn wit (A013).

 

Schuifdeurkast overloop

In de nis op de overloop is een schuifdeurkast geplaatst, waardoor de CV-installatie aan het zicht wordt onttrokken. Achter de schuifdeuren zitten twee even brede vakken. Beide vakken zijn voorzien van één vaste legplank en zeven in hoogte verstelbare legplanken.

De kast in de nis wordt afgesloten door drie schuifdeuren, waarbij de rechterschuifdeur minder breed is. Hierachter zit de CV-installatie. De kast is uitgevoerd in 19 millimeter Noteborn wit (A013) en voorzien van achterwanden.

De schuifdeuren zijn van het type Match en uitgevoerd in de kleur Noteborn superwit (A001) met een ingelaten greep in de kleur wit. Iedere schuifdeur is aan één zijde uitgevoerd met het soft-close systeem. De linker- en rechterschuifdeur zijn uitgevoerd met een ingelaten greep. De middelste deur is uitgevoerd met twee ingelaten grepen.

Meer informatie

Meer informatie over de verschillende maatwerkkasten die wij kunnen leveren:

Noteborn

Wij werken uitsluitend met materialen en onderdelen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe interieur. Deze kasten in Zaandam zijn gemaakt van het Noteborn-kastensysteem.