Beige draaideur- en inloopkast

Klantreferentie | Fam. Boots in Haarlem

Pedicurepraktijk aan huis

De familie Boots stond aan het begin van een grootse verbouwing op de eerste verdieping van hun woning. Zij worstelden met het opbergen van een grote hoeveelheid kleding. En daarbij hebben ze een pedicurepraktijk aan huis, waar een goede werkruimte voor bedacht moest worden. Op ons advies waren er maar weinig aanpassingen nodig aan de woning: er hoefde slechts gestuukt en geschilderd te worden. Daarna konden wij drie nieuwe kasten plaatsen: een beige draaideurkast voor de pedicure, een witte schuifdeurkast voor de slaapkamer en een beige (zandkleurige) inloopkast.

 

Beige kast in nieuwe pedicureruimte

De pedicureruimte was gehuisvest in de kleinste kamer van het huis. Deze is verplaats naar de naastgelegen en grotere ruimte. Hierdoor ontstond er veel meer bewegingsvrijheid rondom de grote pedicurestoel.

Tussen de schoorsteen en raampartij is een diepe beige opbergkast geplaatst, bestaande uit drie even brede vakken. Rechts van de kast blijft hierdoor voldoende ruimte over voor de gordijnen. Het middelste en rechtervak zijn volledig voorzien van in hoogte verstelbare beige legplanken. Het linkervak kreeg onderin een hangstang, bestemd voor lange hangkleding. Daarboven kwamen nog enkele in hoogte verstelbare legplanken. Ieder vak wordt afgesloten met twee beige draaideuren.

De gehele kast is uitgevoerd in 19 mm Noteborn beige (ZU200), inclusief achterwanden. De draaideuren zijn voorzien van het softclose-systeem en kregen een 12 cm hoge D-greep.

 

Schuifdeurkast slaapkamer

In de slaapkamer was het lastig manoeuvreren door een gedateerde en grote kleding(hoek)kast. Deze vervingen wij door een schuifdeurkast met drie deuren. Het linker- en rechtervak zijn identiek ingericht: er zijn twee hangstangen boven elkaar te vinden, geschikt voor korte hangkleding.

Onderin het middelste vak werd een ladebox met vier lades geplaatst. De bovenste lade is in vakken verdeeld voor het opbergen van accessoires. Daarboven kwam een in hoogte verstelbare legplank, met een hanggedeelte voor wat langere hangkleding. Boven de bovenste hangstangen is in ieder vak een in hoogte verstelbare legplank te vinden. De kast wordt afgesloten met drie matrix-schuifdeuren. Twee schuifdeuren bestaan uit een wit paneel met aluminium omlijsting, en de derde schuifdeur heeft een blanke spiegel.

Rechts van deze schuifdeurkast kwam een smalle ondiepe kast, waardoor de deur van de slaapkamer goed open kan. De smalle kast is geschikt voor het opbergen van schoenen, handdoeken en badkamerbenodigdheden. Hij is daarom voorzien van de nodige legplanken die in hoogte verstelbaar zijn. Twee draaideuren sluiten deze kast af en kregen een 12 cm hoge D-greep.

De gehele kast is uitgevoerd in 19 mm Noteborn wit (A013) en werd geleverd met achterwanden. De schuifdeuren, draaideuren en lades zijn voorzien van het softclose-systeem.

 

Inloopkast in beige zandkleur

In de voormalige pedicureruimte met een beperkte oppervlakte kwam een mooie zandkleurige (beige) inloopkast. Tegen de rechterwand is een kast met een totale diepte van 43 cm geplaatst, bestaande uit twee even brede vakken. Ieder vak is uitgevoerd met twee hangstangen, bestemd voor korte hangkleding. De hangstangen zijn wat meer naar voren geplaatst, waardoor is de kleding goed zichtbaar is. Ook wordt op deze manier het raam niet geblokkeerd door de zandkleurige inloopkast.

Tegen de linkerwand kwam een ondiepe kast met twee even brede vakken. Ieder vak is uitgevoerd met drie lades op hoogte met daaronder ruimte voor bijvoorbeeld laarzen of schoenen. Boven de lades zijn enkele in hoogte verstelbare legplanken te vinden voor het opbergen van bijvoorbeeld shirts of schoenen.

De gehele kast is uitgevoerd in 19 mm Noteborn beige zand (ZU156) en is geleverd met achterwanden. De lades zijn voorzien van het softclose-systeem en een ingelaten greep.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de verschillende maatwerkkasten die wij kunnen leveren:

Meer klanten

Zie meer praktijkvoorbeelden van klanten waar wij maatwerkinterieur hebben geplaatst:

Noteborn

Wij werken uitsluitend met materialen en onderdelen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe interieur. Deze kasten in Haarlem zijn gemaakt van het Noteborn-kastensysteem.