Ruime kledingkast met spiegel

Klantreferentie | Fam. Duin in Santpoort-Zuid

Maatwerk in jaren ’30 woning

De familie Duin had behoefte aan bergruimte voor kleding en schoenen in hun volledig gerenoveerde twee-onder-één-kap-woning uit de jaren ’30 in Santpoort-Zuid. Hiervoor hebben wij zowel een ruime kledingkast met spiegeldeur als een mooie garderobekast geplaatst, die precies aansluiten op hun wensen.

 

Ruime kledingkast

Bij de ruime kledingkast is een combinatie gemaakt van schuifdeuren en draaideuren, waardoor er niet één saai vlak ontstaat. Door verschillende dieptes toe te passen blijft er voldoende loopruimte over ter hoogte van de plaats van het bed. Uiterst rechts staat een dieper gedeelte, uitgevoerd met draaideuren. Daarachter is ruimte voor langere kleding, zoals jurken en overjassen. Daarboven hebben we nog enkele legplanken gemaakt, voor extra opbergruimte.

 

Lades achter draaideuren

Het middelste gedeelte van de ruime kledingkast kan geopend worden met draaideuren. Achter deze deuren zijn zes lades te vinden om bijvoorbeeld ondergoed en sokken praktisch en overzichtelijk op te bergen. Verder is dit gedeelte uitgevoerd met in hoogte verstelbare legplanken. Ook zijn er twee open vakken gecreëerd om bijzonder objecten of je favoriete boeken in te plaatsen. Dit breekt de kast en geeft de ruimte een speelser geheel. De deuren van de ruime kledingkast zijn uitgevoerd met grepen die door de klant zijn geleverd. Deze zijn van hetzelfde type als de jaren ’30 deurkrukken in het huis, waardoor er een geheel ontstaat.

 

Schuifdeuren met spiegel

Uiterst links van de ruime kledingkast vullen twee schuifdeuren de wand. Hierachter bevindt zich voldoende ruimte om colberts, overhemden en shirts op te hangen. Eén schuifdeur is uitgevoerd met een wit IP20-paneel. De ander is uitgevoerd met een spiegel. Beide panelen worden omsloten door een chique aluminium profiel.

 

Fraaie garderobekast

In de hal op de begane grond staat een fraaie garderobekast met voldoende ruimte voor schoenen. De schoenen worden opgeborgen achter draaideuren, waardoor deze niet in het zicht staan. Dit geeft het geheel een rustige uitstraling. De kast onttrekt tevens de gas- en elektrameter en groepenkast aan het zicht. Wij hebben hierbij verschillende dieptes gebruikt, waardoor het originele glas-in-loodraam mooi tot haar recht blijft komen.

Het meubel is daarnaast voorzien van een bankje waar de familie Duin gemakkelijk de schoenen aan kan trekken. Ook hier zijn de deuren voorzien van de jaren ’30 grepen. Dit sluit aan bij de deurkrukken, waardoor een geheel ontstaat.

 

Type kast

Beide kasten zijn uitgevoerd in IP20-wit materiaal met volledig witte zijkanten. De schuifdeuren zijn uitgevoerd in aluminium. Eén deur is voorzien van spiegelglas en één deur is uitgevoerd in IP20-wit. De grepen voor de kastdeuren heeft onze klant zelf besteld, waardoor ze een geheel vormen met de grepen op de binnendeuren van de woning en het raambeslag.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de verschillende maatwerkproducten die M-interieur kan leveren:

Meer klanten

Wilt u zien welke mogelijkheden M-interieur nog meer te bieden heeft? Bekijk dan ook deze klanten:

IP20

Wij werken uitsluitend met materialen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw kledingkast. Deze garderobekast en ruime kledingkast in Santpoort-Zuid zijn gemaakt van het IP20-kastensysteem.