Boekenplank van 100 meter

Klantreferentie | Dhr. Pye in Amsterdam

100 Meter boekenplank

Dit nieuwbouwappartement in Amsterdam moest gebruiksklaar zijn voordat dhr. Pye het kon betrekken. Het appartement bevat naast comfortabele woonvoorzieningen ook een werkgelegenheid. Voor de verhuizing hebben wij het appartement mogen inrichten met diverse kasten en een werkplek. De wensen van onze klant: een groot aantal strekkende meters boekenplank (zo’n 100 meter), een hoeveelheid hangmappen en veel opbergruimte voor cd’s en dvd’s.

 

Vitrinekast in hal & bergruimte

Om te beginnen hebben we een vitrinekast geplaatst in de hal. De bergruimte die aansluit op de hal bevat diverse legplanken, die in hoogte verstelbaar zijn. Daarnaast bevat de bergruimte een werkkast met werkblad boven de wasmachine en wasdroger. Dit geeft de mogelijkheid om de was uit te sorteren en op te vouwen.

 

Draaideurkast voor slaapkamer

Op de slaapkamer staat een bescheiden kledingkast met voldoende hangmogelijkheid en legplanken. De kast wordt afgesloten met draaideuren. In de kast is een open vak of boekenplank gecreëerd voor de favoriete boeken van de klant. De kast is bewust niet te hoog geworden, zodat de klant zijn favoriete schilderij erboven kan hangen.

 

Werkkamer vol kasten

Alle wanden in de werkkamer zijn voorzien van 44 centimeter diepe kasten. Zo ontstaat de mogelijkheid om naslagwerk en encyclopedieën te bewaren. Daarnaast zijn er 6 lades gemaakt, geschikt voor hangmappen. De werkkamer wordt afgemaakt met een bureau, ladenblok en Tolomeo tafellamp.

 

Open kast in woonkamer

In de woonkamer staat een open kast met twee verschillende dieptes en ruimte voor de nieuwe televisie. Achter het diepere gedeelte van de kast onttrekt een extra ruimte de aansluitingen aan het zicht. De kast bevat voldoende opbergmogelijkheden voor cd’s en dvd’s, met glazen legplanken. Hierdoor komt de collectie cd’s en dvd’s nog beter tot hun recht.

Omdat er nog niet voldoende ruimte was om alle boeken kwijt te kunnen hebben we nog drie extra open kasten geplaatst in de woonkamer voor meer meters boekenplank. Een van deze kasten gaat de hoek om, hierdoor ontstaat een speels effect in de ruimte. Alle kasten passen perfect tussen vloer en plafond. Ze zijn uitgevoerd in IP20 met witte kantafwerking. Hierdoor is een tijdloos geheel ontstaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze maatwerk-producten:

Meer klanten

Voor meer maatwerkkasten & -interieur in de praktijk:

IP20

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw interieur. Deze kasten in Amsterdam zijn gemaakt van het IP20-kastensysteem.