Hoge boekenkast van 6 meter

Klantreferentie | Dhr. Kan in Amsterdam

6 Meter hoge boekenkast

In dit volledig verbouwde appartement van dhr. Kan in Amsterdam hebben wij een 6 meter hoge boekenkast mogen plaatsen. De boekenkast van enorme proporties loopt van de begane grond over in de entresol/tussenvloer. Hierdoor ontstaat een reusachtig effect, waarbij de kast deels een normale hoogte heeft van ruim 3 meter en deels een hoogte bereikt van maar liefst 6 meter.

 

Reusachtig effect

Het betreft een tweevaks-boekenkast van circa 6 meter hoog. De kast valt precies tussen vloer en plafond. De kast loopt door op de entresol of tussenvloer. Ook daar valt de hoge boekenkast tussen vloer en plafond. Op de entresol is een dieper gedeelte met afsluitbare draaideuren en een aantal hangmappen. Dit gedeelte is wat dieper dan de hier bovenop staande kast.

 

Robuust uiterlijk

De kast is uitgevoerd met zogenaamde pen-en-gatverbinding, waardoor de verbindingen minimaal zichtbaar zijn. De boekenkast is geplaatst met staanders en legplanken van 28 mm dik, waardoor het geheel een robuust uiterlijk heeft. De kast is uitgevoerd in IP20-wit met een volledig witte kantafwerking. Achter de deuren is een volledig uittrekbaar schap ten behoeve van de printer gemaakt.

 

Glazen loopbrug

De klant in Amsterdam laat zelf een glazen loopbrug aanbrengen die voor de kast loopt. Hierdoor kan je in het hoge gedeelte op veilige wijze boeken pakken.

 

3 Jaar later: boekenkast onder schuin

Enkele jaren later zijn wij uitgenodigd om een boekenkast te plaatsen onder een dakvlak dat aan twee kanten schuin loopt. De boekenkast loopt boven de deuropening door.

 

Onderkast met verlichting bovenop

Tegen de wand rechts van de deur kwam de onderkast. Deze bestaat uit drie even brede vakken. Dit kastdeel kwam op door de klant geleverde poten van twaalf centimeter hoog. Ieder vak is uitgevoerd met één vaste en vijf in hoogte verstelbare legplanken. Het kastgedeelte is voorzien van achterwanden en wordt omsloten door eindpanelen.

Bovenop dit kastdeel kwam een horizontaal paneel dat doorloopt boven de deurpost. Dit paneel steekt aan de voorzijde 19 millimeter voorbij de onder- en bovenkast. Zowel onder- als bovenop dit paneel is een aluminium opbouwprofiel geplaatst, voorzien van een led-strip. De verlichting is te bedienen met een afstandsbediening, waarmee de verlichting kan worden ingesteld op kleur, lichtsterkte en enkele programma’s.

 

Bovenkast met twee schuine delen

Bovenop dit paneel is een kastdeel geplaatst precies boven de onderkast, waardoor een doorlopende boekenkast ontstaat tussen vloer en plafond, onderbroken door het paneel met led-verlichting. Dit kastdeel bestaat dus ook uit drie even brede vakken, waarbij ieder vak is uitgerust met drie in hoogte verstelbare legplanken.

Boven de deurpost is een kast geplaatst, bestaande uit twee even brede vakken. Het linkervak is uitgevoerd met twee in hoogte verstelbare legplanken. Het rechtervak kreeg er drie. De bovenkast is uitgevoerd zonder achterwanden en is ter plekke op hoogte en schuinte gezaagd.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze maatwerk-producten:

Meer klanten

Voor meer maatwerkkasten & -interieur in de praktijk:

IP20

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw boekenkast. Deze hoge boekenkast in Amsterdam is gemaakt van het IP20-kastensysteem.