Prachtige hoekkast onder schuin

Klantreferentie | Fam. Hoogendijk in Abcoude

Hoekkast onder schuin en inloopkast

De familie Hoogendijk wenste een praktische hoekkast onder schuin dak. Zij hadden net de sleutels van hun nieuwe woning in Abcoude ontvangen toen ik daar kwam inmeten. Uiteindelijk is hier een prachtige en vooral praktische bergkast gecreëerd in een schuine hoek op zolder. Ook kwam er een inloopkast in een compacte kamer.

 

Praktische hoekkast onder schuin dak

Op de zolderverdieping is in de hoek met twee schuine dakvlakken een hoekkast geplaatst. In de hoek kwam een hoekkast, voorzien van een in hoogte verstelbare legplank. Dit kastdeel wordt afgesloten met twee draaideuren, met 155 graden scharnieren. Met dit type scharnieren kunnen de deuren verder open dan een normale hoek. Hierdoor wordt de achtergelegen kast goed bereikbaar.

Aan de linkerkant van de hoekkast zijn drie even brede vakken geplaatst. Het middelste en rechtervak zijn beide uitgevoerd met een in hoogte verstelbare legplank en zonder achterwand, waardoor de lage hoek achter de kast ook te benutten is voor het opbergen van bijvoorbeeld koffers. Het linkervak is uitgerust met een hangstang, bestemd voor kortere hangkleding. De eindpanelen zijn eenvoudig te verwijderen, waardoor de ruimte achter de kast praktisch te gebruiken is voor bijvoorbeeld het opbergen van ski’s of koffers.

Rechts van de hoekkast bevinden zich twee even brede vakken. Het linkervak is uitgevoerd met twee in hoogte verstelbare legplanken. Het rechtervak is uitgerust met vier in hoogte verstelbare legplanken voor het opbergen van bijvoorbeeld schoenen.

De kast werd uitgevoerd in 19 millimeter Noteborn wit (A013). Ieder vak kreeg twee draaideuren, voorzien van het soft-close systeem. Elke deur is voorzien van greep ‘Bridge’ in de kleur zwart.

 

Inloopkast in compacte kamer

Op de slaapverdieping wenste de familie Hoogendijk een volwaardige kledingkast in een compacte kamer. Dit werd een inloopkast met veel opbergmogelijkheden. We kozen voor een ondiep interieur, waarbij we voldoende afstand hielden van de ramen. Hierdoor blijft de lichtinval optimaal benut en kunnen de ramen nog steeds geopend worden. Ook staat de kast niet direct voor het raam.

Bij binnenkomst van de kamer is tegen de linkerwand een kast geplaatst, bestaande uit drie even brede vakken. Het linkervak is onderin voorzien van een hangstang, bestemd voor kortere hangkleding. Hierboven bevindt zich een vaste legplank. Boven deze legplank is nog een hangstang gemaakt, eveneens bestemd voor kortere hangkleding. Daarboven kwamen nog eens twee legplanken, waarvan er een in hoogte verstelbaar is.

Het middelste vak is onderin voorzien van twee in hoogte verstelbare legplanken, waar bijvoorbeeld schoenen kunnen worden opgeborgen. Daarboven kwam een hangstang, bestemd voor langere hangkleding zoals jurken. Boven deze hangstang bevinden zich een vaste en een in hoogte verstelbare legplank.

Onderin het rechtervak kwamen vijf lades, voorzien van het soft-close systeem. De lades kregen de greep ‘Bridge’ in de kleur zwart. Boven de lades bevinden zich een vaste en vier in hoogte verstelbare legplanken.

Tegenover deze kastenwand kwam een kast die uit twee even brede vakken bestaat. De vakken zijn identiek ingericht. Zo kregen beide vakken onderin een hangstang, bestemd voor kortere hangkleding, met daarboven een vaste legplank. Boven deze legplank kwam nog een hangstang voor kortere hangkleding. Helemaal bovenin bevinden zich een vaste en een in hoogte verstelbare legplank.

De kast is uitgevoerd in 19 millimeter Noteborn wit (A013) en met achterwanden. De totale diepte van de kast bedraagt 44 centimeter. Hierdoor steekt de hangkleding wat voorbij de kast, en staat de kast niet teveel voor het raam.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de verschillende maatwerkkasten die wij kunnen leveren:

Noteborn

Wij werken uitsluitend met materialen en onderdelen van hoge kwaliteit, zodat u jarenlang plezier heeft van uw nieuwe interieur. Deze kasten in Abcoude zijn gemaakt van het Noteborn-kastensysteem.